X

Omloop Het Nieuwsblad Cyclo

03.03.2019

Verslag Resultaten Foto's Fotoservice

Echte Flandriens trotseren Omloop Het Nieuwsblad Cyclo

Zondag is in regenachtige omstandigheden in de Vlaamse Ardennen de Omloop Het Nieuwsblad Cyclo gereden, onderdeel van de Etixx Classics Tour en meteen de opener van het wielerseizoen.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Omloop Het Nieuwsblad! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hier kan je na de tocht je foto's opzoeken

PARCOURS

Hou je van de mythische hellingen en kasseistroken in de Vlaamse Ardennen? En kan je niet wachten tot het nieuwe wielerseizoen opnieuw begint? Dan is de Omloop Het Nieuwsblad Cyclo zeker iets voor jou. In de rit van 130 km waag je je aan een tocht langs tien hellingen en vijf kasseistroken. Je trotseert onder andere de Molenberg, de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg. Tussendoor dokker je over de kasseien van o.a. de Jagerij en de Haaghoek, goed voor meer dan 1000 hoogtemeters en bijna 12 km kasseien! De finish van zowel de profwedstrijd als de cyclo ligt niet langer in Meerbeke, wel in centrum Ninove, vlakbij de aankomstsite. Bij je aankomst in Ninove heeft de finale van dé openingsklassieker dus geen geheimen meer voor jou.

Is dat toch een beetje té uitdagend? Geen nood, zak af naar Ninove en kies voor een kortere afstand van 65 of 90 km. De tocht van 65 km beperkt zich tot de echte finale van de Omloop Het Nieuwsblad voor profs, met de Valkenberg, Tenbosse en het bekende duo Muur van Geraardsbergen/Bosberg. De 90 km wordt dan weer iets pittiger met in totaal toch nog acht hellingen en De Haaghoek. Je tocht eindigt weer in Ninove.

Ook al nieuwsgierig naar het parcours? Verken hieronder alvast de belangrijkste hellingen en kasseistroken.

Ontdek hier het parcours!

HELLINGEN & KASSEISTROKEN

 

Parcours Molenberg

1 Molenberg

Een helling die het profpeloton een dag eerder mag temmen, ligt ook voor de wielertoeristen klaar. Van op dat alombekende bruggetje gaat het met een maximum stijgingspercentage van 14,2 % en veeleisende kasseien richting de top van de Molenberg.

(enkel de 130 km)

Meer info

Parcours Paddestraat

2 Paddestraat

Vorig jaar was de Paddestraat niet terug te vinden onderweg. Dit jaar doen we een van de bekendste kasseistroken van de Vlaamse Ardennen weer alle eer aan. Wie de 2300 m lange kasseistrook achter de kiezen heeft, kan z'n zinnen stilaan op de tweede bevoorrading zetten. Heel even doorbijten dus in Velzeke, grondgebied Zottegem.

(enkel de 130 km)

Parcours Haaghoek

3 Haaghoek/Leberg

De 1,7km lange, golvende, kasseistrook in Sint-Kornelis-Horebeke is één van de speerpunten in de Omloop Het Nieuwsblad voor profs. Maar liefst 3 passages over de Haaghoek zorgen voor een serieuze schifting in de openingsklassieker van het wielerseizoen. Als wielertoerist hoef je de Haaghoek slechts één keer te overwinnen, belonen doen we je niet met rust, maar met de smalle en steile Leberg!

(130 km - 90 km)

Meer info

Parcours Berendries

4 Berendries

Deze helling in Brakel is al jarenlang vaste waarde in de voorjaarsklassiekers. Wielerminnend Vlaanderen weet dat hier geen kasseien te vinden zijn, maar wel deze naakte cijfers: 940 m klimmen, met een gemiddeld stijgingspercentage van 7% en een piek tot maximum 12,3%. Na deze klim zijn er nog vier te gaan!

(130 km - 90 km)

Meer info

Parcours Muur Van Geraardsbergen

5Muur Van Geraardsbergen

Komende van Brakel en na enkele snel opeenvolgende hellingen, loert de Muur van Geraardsbergen in de verte. De Muur schittert sinds vorig jaar ook in de finale van Omloop Het Nieuwsblad. Je krijgt er 1 km aan kasseien voorgeschoteld, met een maximum stijgingspercentage van bijna 20%. Kortom, de meest iconische helling op weg naar Ninove!

(130 km - 90 km - 65 km)

Meer info

Parcours Bosberg

6 Bosberg

Het spreekwoord "De laatste loodjes wegen het zwaarst" was zelden zo toepasselijk als in de Omloop Het Nieuwsblad Cyclo. Wie de laatste helling en kasseien overwint, wordt beloond met één rechte, licht dalende lijn naar de finish. Hopelijk heb je geen wind op de neus!

(130 km - 90 km - 65 km)

Meer info

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

Hieronder vind je de voedingsschema's die je kunnen helpen tijdens de voorbereiding van Omloop Het Nieuwsblad Cyclo

61 km - 90 km - 134 km

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Cycling in Flanders is een project van Toerisme Vlaanderen om de buitenlandse wielertoerist te overtuigen om minstens 1 maal in zijn leven een kasseihelling onder zijn/haar wielen te schuiven.

Wil je meer weten?

www.cyclinginflanders.cc

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton