X
[an error occurred while processing this directive]
>

Omloop Het Nieuwsblad Cyclo

01.03.2020

Social Foto's Fotoservice

logo

Bedankt voor je deelname aan Omloop Het Nieuwsblad Cyclo!

Herbeleef jouw fantastische prestatie en bekijk onze fotospecial hieronder op de website of volg onze verslaggeving via onze social media kanalen.

Volgende afspraak, zondag 15 maart in Nokere voor Nokere Koerse Cyclo.

Graag tot dan!

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Omloop Het Nieuwsblad Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hier kan je na de tocht je foto's opzoeken

Feel Like a Pro

Omloop Het Nieuwsblad, dat is voor de eerste keer in het nieuwe wielerseizoen kippenvel krijgen. Wanneer wielergoden op Vlaamse hellingen en schots en scheve kasseien om de overwinning strijden, blinken de ogen van de wielerfan en tintelen de benen van de fietsfanaat. Het is de eerste uitdaging voor Flandriens, die niemand wil missen. In 2019 had Zdenek Stybar geen moeite met de Haaghoek en Leberg, ging hij vlot over de Muur en Kapelmuur, bleef hij bij zijn kompanen tijdens de beklimming op de Bosberg en ging hij er in de laatste 3 km alleen van door. Ben jij in 2020 net zo sterk als de Tsjech vorig jaar? Ride Like a Pro, Feel Like a Pro!

PARCOURS

Ware Flandrien, jij moet je geroepen voelen, want deze tocht heeft alles wat jij van een voorjaarsrit verlangt. Van kasseien tot Vlaamse hellingen, Omloop Het Nieuwsblad Cyclo heeft het allemaal. De grootste uitdaging telt 154 km met start en aankomst in Gent. Aan 't Kuipke vertrek je voor een tocht die een dag eerder nog door de profs werd afgewerkt. Met Kerkgate, Jagerij, Paddestraat en Haaghoek testen we of je wel écht van de kasseien houdt. Tussendoor strek je de benen op klassiekers als de Molenberg, Leberg, Berendries en Valkenberg. Jouw ultieme uitdaging ligt in Geraardsbergen, met Muur en Kapelmuur, gevolgd door de beklimming van de Bosberg. Doe daarbovenop bevoorradingen in Oudenaarde, Brakel en Zottegem en deze tocht is een waar uithangbord van de Vlaamse Ardennen.

Is die uitdaging voor jou bij het begin van een nieuw seizoen iets te hoog gegrepen? Je kan ook op pad voor 106 km, met een gedoseerde hoeveelheid challenges onderweg. Of wie liever op een iets rustigere manier geniet van de mooie streek tussen Gent en Zottegem, tekent best present voor een tocht van 70 km door de Vlaamse Ardennen.

Maak hieronder alvast kennis met enkele mythische locaties uit de wielerwereld!

Ontdek hier het parcours!

HELLINGEN & KASSEISTROKEN

 

Gent

1 Gent

Onze cyclo verhuist in 2020 van Ninove naar Gent. De Oost-Vlaamse hoofdstad is start- én aankomstplaats voor de openingsklassieker van de wielertoeristen. Maak er dus gerust een heerlijk Gents weekend van met een bezoek aan de profkoers en je eigen Omloop Het Nieuwsblad een dag later.

(alle afstanden)

Parcours Molenberg

2 Molenberg

Vermoedelijk kom je puffend boven na een maximum stijgingspercentage van 14,2% op een helling waar je van de ene scheve kassei naar de andere botst. Een ware Flandrien deinst niet terug voor deze iconische helling die begint bij dat alombekende bruggetje.

(alle afstanden)

Meer info

Parcours Haaghoek

3 Haaghoek/Leberg

Ook al ligt er een 1,7 km lange, golvende kasseistrook op jou te wachten in Sint-Kornelis-Horebeke, toch kan je opgelucht ademhalen. Je hoeft de Haaghoek maar één keer te overwinnen. De profs krijgen maar liefst drie passages voor de kiezen, waardoor hier een serieuze schifting gebeurt in de openingsklassieker. Oh ja, na de Haaghoek niet te snel naar de 'grote plateau', de smalle en steile Leberg wacht!

(154 km - 106 km)

Meer info

Parcours Berendries

4 Berendries

Het parcours van de openingsklassieker staat bol van de vaste waarden. De Berendries is er zo eentje. Een stevige kuitenbijter in Brakel zonder kasseien, maar met duidelijke cijers: 940 m klimmen, met een gemiddeld stijgingspercentage van 7% en een piek tot maximum 12,3%.

(154 km - 106 km)

Meer info

Parcours Muur Van Geraardsbergen

5Muur Van Geraardsbergen

Vooraleer de fietsers van de langste afstand stilaan van Gent beginnen te dromen, wacht de meest iconische helling in Geraardsbergen. Een maximum stijgingspercentage van bijna 20% en 1 km kasseien wachten bij de beklimming van Muur en Kapelmuur. Geniet van de sfeer op dit stukje wielerhemel op aarde!

(154 km)

Meer info

Parcours Bosberg

6 Bosberg

Boven op de Kapelmuur zal je even naar adem happen en terecht. Al duurt het niet lang of de volgende inspanning dient zich aan. Nog een laatste keer klimmen op kasseien en daarna richting Gent. Maar opgelet, je bent er nog niet. Er wacht nog wat lekkers in regio Zottegem.

(154 km)

Meer info

Parcours Paddestraat

7 Paddestraat

Maak optimaal gebruik van de bevoorrading op grongebied Zottegem, want deze uitdaging moet daarna nog komen: 2300 m lang stoempen op de Paddestraat! Eens daar vertrokken mag je stilaan beginnen dromen van de finish in Gent.

(alle afstanden)

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

Etixx voedingsschema

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Waarom niet langer in de buurt vertoeven? Ga als een echte Flandrien afzien op de bekende bergs & cobbles.
Ontdek indrukwekkende routes, toffe events, uitdagende bucket lists en tips voor je verblijf!
Bezoek de meest historische steden van Vlaanderen en lest de dorst met een van onze bekende bieren.

Ondek Vlaanderen als een echte Flandrien!

www.cyclinginflanders.cc

[an error occurred while processing this directive]

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton